برای تشخیص بیماری قلبی چندین روش مختلف وجود دارد که معمولا پزشکان متخصص برای بیمارانی که علائمی از مشکلات قلبی را دارند، انجام میدهند. به طور کلی زمانی که شما به بیماریهای قلبی مبتلا میشوید باید آزمایشهایی انجام دهید که میتواند شامل موارد معاینه فیزیکی، تستهای آزمایشگاهی و تصویربرداری باشد.
پیدا کردن بهترین پزشکان متخصص قلب و عروق برای مراقبت از سلامت قلبی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پزشکان با دانش و تجربه خود میتوانند در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های قلبی به شما کمک کنند. بهترین دکتر متخصص قلب و عروق عموماً ویژگیهایی مثل دانش تخصصی، تجربه، رویکرد انسانی، و بهروز بودن در زمینهی پزشکی را دارد.
این متخصصان با تکیه بر دانش و تجربه های عملی خود در تشخیص و درمان مشکلات قلبی به شما کمک می کنند. آنها از تجهیزات پزشکی پیشرفته برای تشخیص دقیقتر و درمان بهتر استفاده میکنند. ارتباط مؤثر با بیماران و توضیح دقیق به آنها در مورد وضعیت قلبیشان نیز از موارد درمانی مهم است.
چککردن نبض شما
گرفتن نبض بخش بسیار مهمی از بررسیهای سلامت قلب است، در چنین حالتی پزشک تعداد ضربانها در دقیقه را اندازهگیری میکند تا منظمبودن یا نبودن آن را مورد ارزیابی قرار دهد، درواقع تعیین قدرت نبض میتواند اولین راه برای تشخیص مشکل قلبی باشد.
فشار خون
فشار خون یک اندازهگیری مهم و اساسی در بررسی بیماری قلبی و عروقی بهشمار میرود که میتواند توسط پزشک، پرستار یا دستیار مراقبتهای بهداشتی انجام شود و به صورت 2 عدد ثبت است:
- فشار سیستولیک که مربوط به درون رگهای خونی است و در زمانی که قلب منقبض میشود و خون را به خارج از رگها وادار میکند، ثبت خواهد شد.
- فشار دیاستولیک برای زمانی است که قلب دوباره پر از خون میشود.
اکوکاردیوگرافی
اکوکاردیوگرام یکی دیگر از راههای تشخیص بیماریهای قلبی بوده که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از قلب استفاده میکند و معمولا بدون درد است.
برای انجام این روش روی سینه برهنهتان ژله مخصوص میزنند و یک اپراتور دستگاه کاوشگر را در اطراف قلب حرکت میدهد تا دید خوبی از آن داشته باشد که میتواند اندازه قلب و عملکرد آن را بررسی کند.
الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب (ECG)
این آزمایش فعالیت الکتریکی قلب را ثبت میکند و موجب انعکاس آنچه که در نواحی مختلف قلب اتفاق میافتد میشود تا از این طریق به شناسایی هرگونه مشکل در ریتم یا ضربان کمک کند. انجام الکتروکاردیوگرام معمولا بین 5 تا دقیقه طول میکشد و دردی ندارد.
تست استرس
تست استرس یا تحمل ورزشی یکی دیگر از راههای تشخیص بیماری قلبی بوده که تا حدودی شبیه به نوار قلب است با این تفاوت که عملکرد قلب را هنگام فعالیت سختتر ثبت میکند.
تست شیب
آزمایش شیب به پزشک اجازه میدهد تا فشار خون و ضربان قلب شما را هنگامی که دراز کشیدهاید و ایستاده هستید کنترل کند که برای ارزیابی علائم شما مانند سبکی سر یا سرگیجه مورد استفاده قرار میگیرد تا مطمئن شود که علائم شما با فشار خود و ضربان مرتبط است یا خیر.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
این اسکن بدون درد از یک میدان مغناطیسی در داخل دستگاه اسکن برای تولید تصاویر قلب و رگهای خونی استفاده میکند. روش تشخیصی MRI معمولا برای بررسی مشکلات ساختار قلب و خونرسانی بهکار میرود.
توموگرافی کامپیوتری (سیتی قلب)
سیتی قلب از یک دستگاه اشعه ایکس ویژه استفاده میکند تا از این طریق بتواند تصاویر 3 بعدی و بسیار دقیقی را از قلب و رگهای خونی بهوجود آورد.
اسکن تالیوم
این اسکن نشان میدهد که چقدر خون از طریق رگهای کرونر به عضله قلب میرسد. در این روش تشخیصی مقدار کمی تالیم (ماده رادیواکتیو) به داخل سیاهرگ تزریق میشود و یک دوربین مخصوص در اطراف قلب شما حرکت میکند و عکسهایی را ارائه میدهد.
جمع بندی
برای تشخیص بیماری قلبی معمولا پزشکان از چندین روش مختلف استفاده میکنند که در ابتدا بررسی نبض و فشار خون انجام میشود. دیگر آزمایشها شامل نوار قلب، سیتی اسکن، MRI، تست استرس، اسکن تالیوم، تست شیب و اکوکاردیوگرافی است. . شما میتوانید برای انتخاب کردن بهترین متخصصان قلب و عروق، به وب سایت قلب مگزین سر بزنید.