متن آهنگ زندگی سخت شده پای من مهراد جم
زندگی سخت شده پای من فهمیدم مسافرم ♩♪ نیست امیدی واسه من میرم تو راه درد ♩♪
متن آهنگ زندگی سخت شده پای من مهراد جم
زندگی سخت شده پای من فهمیدم مسافرم ♩♪ نیست امیدی واسه من میرم تو راه درد ♩♪
• محتوای بازنویسی شده را با استفاده از تکنیک های بازنویسی محتوا بنویسید
نوشتن محتوای متنی به تکنیک های خاصی نیاز دارد. یادگیری تکنیکهای بازنویسی محتوا، نویسندگان را قادر میسازد تا محتوای مؤثری تولید کنند. پیروی از این شیوه ها برای ایجاد محتوای بدون حق امتیاز مهم است. قبلاً در مورد سئو و بهینه سازی وب سایت صحبت کرده ایم، بنابراین اهمیت آن را نباید دست کم گرفت.
1- درک جملات و کپی کردن محتوای متن:
برای نوشتن هوشمندانه محتوا، نویسنده باید جملات را با دقت بخواند و جملات را بازنویسی کند تا متوجه شود. حفظ مفاهیم هنگام بازنویسی محتوای یک متن مهم است. حفظ معنای اصلی یعنی حفظ روحیه بازنویسی متن اصلی.
2- رسیدن به ایده اصلی و ایجاد محتوای جدید: نویسنده با مطالعه متن محتوای اصلی اطلاعات دقیقی از محتوای متن به دست می آورد و شروع به ایده پردازی می کند. نویسنده با ایجاد ایده شروع به نوشتن یک مقاله جدید می کند. متن جدید در ترکیب تغییر می کند، اما محتوای اصلی محتوای کلی حفظ می شود.
3- ترتیب نمایش را تغییر دهید:
متن اصلی را دوباره بنویسید زیرا باید ترتیب پاراگراف ها را تغییر دهید. نویسنده تغییرات جزئی در ساختار محتوا ایجاد می کند و ترتیب پاراگراف ها را تغییر می دهد. یکی از راههای بازنویسی متن، تغییر ترتیب پاراگرافها است، اما از منظر سئو یا بهینهسازی وبسایت، این روش جالب نیست. توصیه می کنیم فقط در صورتی از این روش استفاده کنید که اجتناب ناپذیر است.
4- استفاده از انواع دیگر محتوای متنی:
نویسندگان از ویدئو، صدا، تصاویر و اینفوگرافیک ها و همچنین نوشتن متن استفاده می کنند. برخی از ابزارها در متن استفاده می شود.
• بازنویسی با استفاده از ابزارهای موجود
یکی از راه های بازنویسی محتوا، استفاده از ابزارهای موجود است. نویسنده مطالب را در وب سایت بارگذاری می کند و با یک کلیک محتوا بازنویسی می شود. ابزارهای موجود عبارتند از ابزارهای بازنویسی، مقاله بازنویس، smallsetools.com، duplicatechecker.com، article-rewriter، seowagon.com، rewriteguru.com.
، rewriter.tools و spinbot.com ذکر شده است. تمامی این ابزارها در گوگل موجود است و کاربر می تواند متن محتوای مورد نیاز را کپی کرده و در این سایت ها تغییر دهد. با کلیک یک دکمه، متن در کمترین زمان بازنویسی می شود و در دسترس کاربر قرار می گیرد. البته بهتر است نویسنده بعد از بازنویسی مقاله را اصلاح کند.
یک اختلال روانپریشی می باشد و در واقع نداشتن تصوری صحیح از چیزی و هم چنین شنیدن صداهای غیر واقعی یا دیدن تصاویر غیر منطقی و واقعی که البته افراد مبتلا به توهم حتی خود را در حال تجربهی یک اتفاق هم درک میکنند. اما واقعیت این است که هیچکدام از اتفاقات روی نداده است و تمام اینها حاصل تخیلات فرد است. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر روانشناس و دکتر روانپزشک مراجعه کنید.
توهمات ذهنی تصورات نادرستی که فرد از اطرافیان و محیط پیرامون دارد. –توهمات اروتومانیک: در این توهمات فرد خیال میکند کسی عاشق اوست و معمولا هم یک فرد مشهور منظور توهمات فرد است. -توهمات حسادت: احساس به وجود رقیب یا خیانت در رفتار همسر یا همکار میکند. -توهمات آسیب: در واقع متصور میگردد که کسی قصد جان و یا آسیب به وی را متصور میشود.
توهم شنیداری در کودکان معمولا با شنیدن صداهای غیر واقعی در سنین 3-6 سال رخ میدهد. توهمات اسکیزوفرنی جوانی است که چند سال زودتر بروز کرده است و نباید آن را با شیطنت یا خیال پردازی اشتباه گرفت.
فرد مبتلا به توهم بینایی لکهی روی لباس را به شکل یک حیوان درنده میبیند یا چراغ چشمک زن و افرادی را میبیند که وجود خارجی ندارند. توهم بعد از سکتهی مغزی یکی از عوارض آزاردهنده است که در تمام افراد رخ نمیدهد ولی درصورت بروز با علائم بینایی همراه است و برای بیمار و اطرافیان آزار دهنده است.
در واقع فرد بوهای غیر قابل قبول و غیر منطقی را استشمام میکند و برای شخص خطرناک و تهدیدآور است.
چشیدن طعم و مزههای غیر ممکن در مثلا غذای خود، مانند چشیدن طعم خون یا مدفوع در غذا.
احساس داشتن حرکت موجودات مختلف بر روی پوست و بدن.
شرایط زندگی دلایلی است که منجر به بروز توهم میشود. سبک زندگی ناسالم با مصرف مواد مخدر، مشروبات الکی یا استفاده از داروهای خاص فرد را در شرایط ناایمن قرار میدهد. و از اصول مهمی که در سلامت روان تاثیر دارد توجه به بهداشت روان و برقراری ارتباطهای سالم با اطرافیان و محیط پیرامون است.
علائم افسردگی بعد از زایمان مانند دیگر افسردگیها با کاهش اشتها، تغییر در خلق و خو و میل به گوشه گیری بروز میکند. افراد مبتلا به این عارضه در پرستاری از نوزاد یا خودشان دچار مشکل میشوند و البته امکان توأمان شدن توهم و افسردگی با هم جود دارد که سپس منجر بر روانپریشی مانند توهمات دیداری و شنوایی شود. در این مواقع فرد صداهای غیر معمول میشنود یا چیزهای غیر معمول میبیند و درصورتیکه مورد توجه قرار نگیرد منجر به آسیب به نوزاد یا خود فرد میشود.
فرد ممکن است درک مشکل و مواجهه با آن را نداشته باشد و دچار توهم میشود. پس بهترین راه یادگیری شیوههای مهار اضطراب و حفظ آرامش است. توهم ناشی از استفاده از دارو -داروهای توهم زا LSD و PCP -کلوزاپین و کلوزریل -هالوپریدول -سرووکل -ژئودون -کلروپرومازین خوراکی و تزریقی -فلوفنازین -اولانزاپین -تیوتیکسن -ریسپریدون -ریسپرداین
با مصرف الکل و مواد مخدر فرد دچار برخی توهامات و نیز به وسیله چنین توهماتی فرد ممکن است دست به کارهای ناشایست و جبران ناپذیری بزد که هر گز نتوان جبران کرد و توهمی که به این علت ایجاد میشود بیشتر توهم بینایی است، اما ممکن است انواع دیگری از توهم تجربه شود. حشیش، گل، ماریجوانا فرد را دچار توهم میکنند.
اختلال خواب در واقع سبب میگردد تا فرد زمان بیدار شدن توانایی حرکت نداشته باشد و یا نیز در هنگام خواب کارهای غیر معقول انجام دهد. البته این اختلال با دارو قابل درمان است.
دمانس اختلالی است که مغز در پردازش قوات شنوایی و بینایی قادر به تشخیص درست نیست و فرد تصور میکند که صدای همسر سابق و یا فرزندان کوچک خود در گذشته را دارد میشنود. بیشتر بخوانید:درمان خانگی برای استرس چیست؟
این اختلال اضطرابی همراه با رفتارها و افکار غیر قابل کنترل است. این افراد کارهایی مانند شستن دست و لباس، مرتب کردن لباس و یا موارد دیگر را به صورت پشت سرهم تکرار میکنند و نیز ممکن است دارای افکار آزار دهنده دائمی چنان باز بودن در و حمله و هجوم دزد را در ذهن داشته باشند.
اعضای خانواده ای که به این بیماری مبتلا هستند و در واقع کروموزومها در انتقال عامل توهم و هذیان از والدین به فرزندان نقش دارند. البته عامل محیط نیز بر توهم تاثیر گذار است. تغییر شرایط زندگی در مهاجرت، ابتلا به افسردگی به دلیل شکستهای عاطفی یا مالی میتواند سبب بروز توهم شود.
از آنجا که بیماریهایی چنان توهم با روان و روح افراد در ارتباط است و چون این بیماری و اختلال چون بیماری جسمی نیست که علائمی داشته باشد که فرد به طور عادی توانایی تشخیص آن را داشته باشد و با مراجعه به پزشک و با بررسی رفتار وی و صحبت از توهمات پی به بیماری برده می شود و درمان مناسب انتخاب می گردد.
توهم از مشکلات و اختلات روانی است که میتوان آن را درمان کرد. راه درمان و مقابله با توهم با دارو و مشاورهی روانپزشکی است.
-فلوفنازین -هالوپریدول -آریپیپرازول -آریپیپرازول لاروکسیل -آسناپین -تیوتیکسن -لاکسپین -برکسپیپرازول -کاریپرازین -پالیپریدون -پالیپریدون پالمیتات -کوئیتاپین -تریلافون -زیپرازیدون -لاکسپین -پرفنازین -تیوردازین
ممکن است برخی از مشکلات توهم از طریق روان درمان گری و نیز مشاوره با پزشک متخصص و روان شناس حل گردد و از آن جایی که شخصی که دچار توهم می گردد اضطراب بالایی دارد و در نتیجهی تشدید بیماری دچار توهم میگردد درصورتیکه شیوهی کنترل هیجان را بیاموزد یا ریشهی مشکلات را در جلسات رواندرمانی بیاید وضعیت بهتری خواهد داشت. البته علاوه بر فرد بیمار خانوادهی او نیز باید تحت مشاوره قرار بگیرند.
–در اثر توهم ممکن است آسیب جسمی به خود یا اطرافیان بزنند. -افراد مبتلا به توهم ممکن است در اثر توهم یا هذیان به افسردگی مبتلا شوند. -توهمات باعث میشود از اطرافیان فاصله بگیرند و روابط اجتماعی محدود شود. -خشونتی که در رفتار بیماران وجود دارد ممکن است در سطح اجتماع موجب ایجاد درگیری یا مشکلات قانونی شود.
با توجه به این مسئله که توانایی جلوگیری از توهم وجود ندارد و باید در صورت بروز بلافاصله اقدامات لازم انجام گردد تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری گردد.
در هنگام شنیدن و یا دیدن چیزی غیر معقول که دیگران توانایی دیدن آن را ندارند و نیز با بالا رفتن تعداد دفعات این حالات باید به پزشک مراجعه نمود.
حمله قلبی یا انفارکتوس میوکارد، یکی از بیماریهای قلبی و عروقی است که میتواند در اثر دریافت نکردن خون توسط بخشی از عضله قلب رخ بدهد. هر چه زمان بیشتری برای بازگرداندن جریان خون به قلب بگذرد، آسیب به عضله قلب بیشتر خواهد شد. حمله قلبی در اثر بیماری عروق کرونری رخ میدهد. در واقع در صورتی که شریان عروق کرونری مسدود شوند، احتمال اینکه سکته قلبی رخ بدهد بسیار زیاد است. علت کمتر شایع حمله قلبی نیز میتواند اسپاسم شدید و انقباض ناگهانی شریان کرونر باشد که باعث مسدود شدن جریان خون به عضله قلب میگردد.
یکی از مهمترین مواردی که افراد باید در مورد حمله قلبی بدانند این است که در هنگام بروز این مشکل چه احساسی دارند؟ این حمله در ابتدا با درد شدید قفسه سینه احساس میشود. به طوری که احساس میکنید، شخصی به شدت قفسه سینه شما را فشار میدهد یا وزنه سنگینی را روی قفسه سینه خودتان تحمل کنید. ممکن است برای مدتی این درد ادامه داشته باشد. همچنین ممکن است در حین حمله قلبی احساس ضعف و سرگیجه داشته باشید و بیهوش شوید. ممکن است شروع به تعریق زیاد در اثر حمله قلبی کنید یا ایجاد شاهد درد خفیف در کف، گردن، کمر و بازوهای خود داشته باشید. تنگی نفس و عدم امکان نفس کشیدن صحیح نیز از جمله مشکلات ناشی از حمله قلبی میباشند.
در میان عامه مردم، حمله قلبی و سکته قلبی مشابه هستند و تفاوتی میان آنها وجود ندارد؛ ولی واقعیت این است که حمله قلبی در شرایطی اتفاق میافتد که یکی از عروق خونی شریان کرونر دچار انسداد شوند و خونرسانی به قلب مختل شود؛ اما سکته قلبی در اثر ایجاد نقص در فعالیت الکتریکی قلب رخ میدهد و با حمله قلبی متفاوت است. البته میزان اهمیت حمله و سکته قلبی تا حد زیادی با یکدیگر مشابه بوده و هر دو در نهایت میتوانند باعث آسیب به عضلههای قلب شوند. به همین خاطر تفاوت چندانی میان این دو مشکل وجود ندارد و باید به محض مشاهده علائم با یک پزشک متخصص و اورژانس مشورت کنید.
حمله قلبی به دلیل گرفتگی در عروق کرونر اتفاق میافتد و میتواند یک سری علائم خاص را به همراه داشته باشد. حملههای قلبی میتوانند باعث ایجاد علائم خاصی شوند که توجه به آنها بسیار حائز اهمیت است. شدت این مشکل نیز میتواند بسته به نوع حمله، متفاوت باشد. در ادامه شما را با انواع حمله قلبی آشنا میکنیم.
یکی از انواع حملههای قلبی که باید بیشتر در مورد آن اطلاعات کسب کنید، گرفتگی عروق کرونر است. حمله حاد عروقی کرونری در چنین شرایطی به وجود میآید و فرد ممکن است حتی در زمان استراحت نیز درد در قفسه سینه را تجربه کند. همچنین بیمار ممکن است مدت زمان طولانیتری درد را تجربه کند. معمولا درمان این بیماری با دارو امکان پذیر نیست و باید روشهای درمانی متفاوتی در نظر گرفته شود. آنژین ناپایدار که در اثر گرفتگی عروق کرونر به وجود میآید، علائم غیر یکنواخت دارد و ممکن است در هنگام استراحت علائم بیشتری را تجربه کنید. اما آنژین پایدار، یکی از انواع آنژینهای قلبی است که معمولا با فعالیت بدنی در ارتباط است. به طوری که اگر افراد ورزش کنند و یا فعالیت بدنی شدید داشته باشند، علائم این مشکل بروز پیدا میکند.
انفارکتوس میوکارد (ST (STEMI یکی از انواع حملههای قلبی است که در آن فقط یکی از شریانهای اصلی قلب دچار آسیب و گرفتگی شده است. به همین خاطر اجازه رسیدن خون، اکسیژن و مواد مغذی به عضله قلب وجود ندارد و همین موضوع میتواند باعث حاد شدن این بیماری شود. متاسفانه در اثر این مشکل احتمال بروز آریتمی بطنی وجود دارد و همین امر ریسک بروز ایست قلبی را افزایش خواهد داد.
انفارکتوس میوکارد ( ST (NSTEMIیکی دیگر از شرایط حمله قلبی است که در آن فرد بیماری قلبی با شدت متوقف دارد. در واقع در چنین شرایطی یک شریان خون به صورت جزئی دچار انسداد میشود و علائم مشابهی با نوع شدید را به وجود میآید. با این حال به دلیل اینکه یکی از شریانهای خون به صورت جزئی دچار انسداد میشود، شدت آسیب به عضلات قلب بسیار کاهش پیدا میکند. به همین خاطر برای درمان بیماری به سرعت اقدام نمود.
یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در مورد سکته قلبی به مردم اطلاع رسانی شود، علائم این نوع سکته است. در این صورت مردم در صورت مشاهده این علائم در خودشان و سایر افرادی که در کنار آنها حضور دارند، میتوانند به سرعت با اورژانس تماس بگیرند و از آسیب به عضلات قلب جلوگیری کنند. از جمله علائم حمله قلبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
معمولا درد در قفسه سینه بسیار شدید است. اما بعضی از افراد ممکن است یک درد جزئی مشابه با درد سوء هاضمه را تجربه کنند. در حالی که شایعترین علامت سکته قلبی، درد در قفسه سینه است؛ اما این علائم میتوانند از فرد با فرد دیگری متفاوت باشند. بعضی از افراد ممکن است علائم دیگری همچون تنگی نفس، کمردرد، درد در فک و … داشته باشند. با این حال مهم این است که در صورت مشاهده این علائم، حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید و در اسرع وقت با اورژانس تماس بگیرید.
اگرچه به طور دقیق مشخص نیست که آیا علائم حمله قلبی در زنان با مردان متفاوت است یا خیر، اما در برخی از موارد دیده شده است که برخی از بانوان هیچ یک از علائم ناشی از حمله قلبی را تجربه نمیکنند و یا شاهد تعداد محدودی از این علائم هستند. درد، فشار و ناراحتی شدید در قفسه سینه از جمله علائم ناشی از سکته قلبی در زنان محسوب میشوند. با این وجود ممکن است برخی از زنان بدون داشتن درد در قفسه سینه علائم زیر را تجربه کنند. در هر صورت هم برای آقایان و هم برای خانمها ضرورتی وجود ندارد که به دنبال تمامی علائم سکته قلبی باشیم. چرا که معمولا یک یا دو مورد از این علائم برای تشخیص این مشکل کافی هستند.
در هر صورت باید توجه داشته باشید که شایعترین علائم سکته قلبی در زنان و مردان با یکدیگر یکسان است. بنابراین ضرورتی وجود ندارد که به دنبال نشانههای عجیب و غریب برای سکته قلبی در زنان باشید. البته دیده شده است که سکته قلبی خاموش در زنان بیشتر است. همچنین بعضی از بیماریهای زنان از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک میتوانند ریسک بروز این حمله را افزایش دهند. زنان در دوران یائسگی نیز بیشتر از زمانهای دیگر در معرض حمله قلبی قرار دارند که این موضوع بیشتر به علت تغییر هورمون در بدن آنها میباشد.
متاسفانه یکی از بیماریهای شایع در جوانان که حتی در برخی از مواقع باعث بروز مرگ نیز میشود، حمله قلبی است. باور اشتباهی که در میان مردم وجود دارد این است که جوانان در معرض سکته یا حمله قلبی نیستند و همین موضوع باعث میشود به محض اینکه علائمی در جوانان به وجود میآیند که هشداردهنده حمله و سکته قلبی هستند، افراد به آنها توجهی نکنند؛ اما این باور کاملا اشتباه بوده و ممکن است هر یک از جوانان در صورت مشاهده علائم زیر در معرض حمله و سکته قلبی باشند.
در شرایطی که انسداد نسبی و جزئی در عروق کرونر اتفاق بیفتد، سکته قلبی خفیف رخ میدهد. در چنین شرایطی ممکن است علائم ایجاد شده خفیف و موقتی باشند و به مرور زمان از بین بروند. با این حال بسیار مهم است که حتی با وجود خفیف بودن علائم سکته قلبی، به فکر درمان به موقع و مراجعه سریع به پزشک باشید. از جمله علائم سکته قلبی خفیف در مردان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
در ابتدا باید توضیح دهیم که ایست قلبی با سکته قلبی متفاوت است. در حمله یا همان سکته قلبی، رگهای مسدود شده باعث ایجاد مشکل میشوند. به طوری که این رگها با پلاکهای چربی، لختههای خونی و … مسدود میشوند و این موضوع باعث ایجاد مشکل در قلب میشود و جریان الکتریکی که باید به صورت اصولی در قلب پخش شود، دچار مشکل خواهد شد. ایست قلبی به عدم خونرسانی به قلب گفته میشود. در این صورت قلب به یکباره از کار میافتد و دیگر نمیتواند کار پمپاژ و ارسال خون را به سایر اندامهای بدن انجام دهد. در صورت عدم درمان فوری، ایست قلبی میتواند باعث مرگ شود. معمولا درمان ایست قلبی با کمک دستگاه دفیبریلاتور یا مالش قفسه سینه انجام خواهد شد. در این صورت قلب دوباره حرکت خود را آغاز میکند و علائم ایست قلبی از بین میروند. از جمله علائم ایست قلبی که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
این علائم عمدتا بعد از اتفاق افتادن ایست قلبی رخ میدهند و میتوانند خطرات بسیار زیادی را به همراه داشته باشند. اما در صورتی که احساس ناراحتی در قفسه سینه داشتید و شاهد تپش قلب، ضعف و بی حالی، تنگی نفس و علائم این چنینی بودید و این علائم خفیف بودند؛ حتما به اورژانس مراجعه کنید. چرا که این علائم میتوانند نشانههایی از ایست قلبی در آینده باشند. بیشتر بخوانید:۱۰ علت ورم پای راست که باید بدانید
مهمترین کاری که باید در صورت مشاهده علائم حمله قلبی انجام دهید، تماس فوری با 115 است. چرا که یک زمان طلایی برای نجات آسیب به عضله قلب وجود دارد و باید حتما این زمان طلایی غنیمت شمرده شود تا از خطرات جانی در اثر حمله و سکته قلبی جلوگیری شود. در صورتی که این علائم را در فرد دیگری مشاهده کردید، سعی نکنید که فرد را به آرامش دعوت کنید و دلیل بروز این مشکل را استرس و یا اضطراب بدانید. متاسفانه جدی نگرفتن علائم ناشی از حمله قلبی میتوانند مهمترین عاملی باشد که باعث ایجاد مرگ و میر در اثر سکته قلبی میشود. در برخی از موارد حمله قلبی با احیای قلبی بهبود پیدا میکند. میتوان از دستگاههای شوک الکتریکی برای بازگرداندن عملکرد صحیح قلب به حالت معمول استفاده کرد. بنابراین مراجعه به موقع به پزشک و اورژانس بسیار حائز اهمیت بوده و توصیه میکنیم که سر خود اقدام به مصرف داروها و یا انجام یک سری از اقداماتی که هیچ پایه و اساس علمی ندارند، خودداری کنید.
حمله قلبی یک مشکل اورژانسی است که برای جلوگیری از آسیب دائمی قلب یا مرگ، نیاز به مراقبت فوری دارد. برای درمان به موقع این مشکل با 115 تماس بگیرید تا مراحل درمان در آمبولانس، منزل و یا بیمارستان آغاز شود. در مرکز اورژانس بیمارستان برای جلوگیری از لخته شدن بیشتر خون در قلب و کاهش فشار وارد شده به قلب، داروهایی به بیمار داده میشوند. این داروها میتوانند لختههای خونی را دفع کنند و از جمع شدن پلاکتها و چسبیدن آنها به عروق خونی جلوگیری کنند. این داروها باید در عرض 1 الی 2 ساعت از شروع حمله قلبی دریافت شوند تا اثربخشی خود را بگذارند و از آسیب به عضلات قلب جلوگیری شود. از جمله داروهایی که میتوانند برای درمان علائم سکته قلبی مورد استفاده قرار گیرند، شامل موارد زیر هستند:
به غیر از درمانهای فوری که در اورژانس انجام میشوند، روشهای درمانی دیگری نیز برای سکته قلبی وجود دارند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاتتریزاسیون قلبی یکی از روشهای درمان سکته قلبی است. در این روش میتوان تصویری از شریانهای مسدود شده را مشاهده کرد. همچنین علاوه بر این موضوع امکان استفاده از آنژیوگرافی یا استنت گذاری برای باز کردن شریانهای باریک و مسدود شده وجود دارد.
آنژیوپلاستی با بالون از جمله روشهای درمان حمله قلبی است. این روش درمانی میتواند با کمک یک کاتتر که نوک آن بالون قرار گرفته است، انجام شود. در این روش کاتتر از طریق شریان بازویی یا داخل ران به سمت قلب هدایت میشود و تا مکانی که پلاکها باعث مسدود شدن رگها شدهاند، ادامه پیدا میکند. سپس این کاتتر باعث باز شدن عروق خونی شود و میتوان در صورت نیاز با باد کردن بالون، دیوارههای سرخرگ را بزرگتر کرد و انتقال جریان خون را بهبود بخشید. معمولا بالون گذاری با کمک استنت گذاری انجام میشود تا عملکرد هر دو بهبود پیدا کند.
استنت یک قطعه فلزی است که میتواند در هنگام قرار گرفتن در رگهای خونی باز شود و جریان خون را به صورت صحیح انتقال دهد. استنت در واقع یک قطعه فلزی است که در جداره رگهای خونی قرار میگیرد و آن را باز نگه میدارد. برای قرار دادن استنت در رگهای خونی، از یک کاتتر استفاده میشود. استنت با کمک کاتتر به محل مورد نظر ارسال میشود و سپس کاتتر با کمک بالون استنت را به دیواره رگ میچسباند. استنت قبل از ورود به رگ مانند یک جسم جمع شده است، اما پس از ورود به رگ باز میشود و مانند یک لوله فلزی از انسداد مجدد شریان جلوگیری میکند.
در صورتی که امکان باز کردن رگها با کمک بالون و استنت وجود نداشته باشد، میتوان جراحی بای پس را انجام داد. جراحی بای پس یکی از عملهای جراحی رایج در قلب است. در این روش بخشی از رگ که دچار انسداد شده بریده میشود و دو بخش از رگ به یکدیگر اتصال داده میشوند. یا اینکه ممکن است یک تکه از رگ از بخشهای دیگر بدن مانند پاها گرفته شود و سپس قبل و بعد از رگ مسدود شده این رگ قرار داده خواهد شد. از این رو جریان خون در یک مسیر جدید و به غیر از مسیر اصلی رگ دارای گرفتگی اتفاق میافتد.
در برخی از مواقع که بخشی از عضله قلب به طور کامل از بین رفته و عملکرد خود را از دست داده است، میتوان از باتری یا ضربان ساز قلب استفاده کرد. در چنین شرایطی یک دستگاه ضربان ساز یا باتری در قلب قرار داده میشود که میتواند به ثابت نگه داشتن ریتم قلب کمک کند. اگر یک آریتمی خطرناک در فرد رخ بدهد، میتوان از شوک الکتریکی نیز برای بهبود بیمار استفاده کرد.
یکی از سوالات اصلی بیماران برای درمان حمله و سکته قلبی، این است که چه پزشکی را بدین منظور انتخاب کنند. در اولین قدم و به محض مشاهده علائم سکته قلبی حتما باید به پزشک اورژانس مراجعه کنید تا با انجام معاینات پزشکی، اقدامات درمانی تا 1 الی 2 ساعت پس از سکته قلبی انجام شوند. اما در صورتی که اقدامات اورژانسی برای درمان سکته قلبی انجام شدهاند، میتوانید برای دنبال کردن بهترین روش درمانی و پیشگیری از شدت گرفتن این بیماری، با پزشکان متخصص قلب و عروق در ارتباط باشید. اکثر پزشکان متخصص و فوق تخصص قلب و عروق برای درمان حمله قلبی اقدامات خوبی را انجام میدهند؛ اما در صورت نیاز میتوانید به پزشکانی مراجعه کنید که دارای بورد تخصصی در زمینه ایسکمی نیز هستند. در این صورت از بهترین روشهای درمانی حمله قلبی بهره مند خواهید شد. در برخی از مواقع دیده شده است که افراد علائم حمله قلبی را مشاهده میکنند، اما در واقعیت مشکل در قلب نبوده و مشکلاتی مانند حمله پانیک، مشکل در معده و سیستم گوارش و … باعث ایجاد این موارد از علائم شدهاند. در این صورت ممکن است پزشک بیمار را به سایر پزشکان متخصص از جمله روانپزشک، متخصص داخلی و یا گوارش ارجاع دهد.
سکته قلبی از جمله بیماریهای نگران کنندهای است که میتواند باعث ایجاد خطرات جانی نیز شود. هرگز برای انجام اقدامات پیشگیری کننده از سکته و حمله قلبی دیر نیست؛ حتی اگر قبلا این بیماری را تجربه کرده باشید. از جمله روشهای پیشگیری از سکته قلبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
پیشگیری از سکته قلبی در واقع با دو هدف انجام میشود. اولین هدف پیشگیری از بروز این مشکل در افراد است که تا به حال این بیماری را تجربه نکردهاند، دومین هدف هم پیشگیری از بروز سکته قلبی مجدد در افرادی است که قبلا این مشکل را تجربه نمودهاند. برای پیشگیری از سکته قلبی مجدد باید همان اقدامات معمولی که برای پیشگیری از حمله قلبی هستند را انجام دهید. رعایت نکات توصیه شده توسط پزشک نیز اهمیت بسیار زیادی در پیشگیری از بروز این مشکل دارد و باید حتما به آنها توجه داشته باشید.
یکی از اقدامات پیشگیری از حمله قلبی، مصرف داروهای پیشگیری کننده است. همانطور که چندین بار در این مقاله توضیح داده شد، سکته قلبی معمولا در اثر گرفتگی رگهای عروق کرونر اتفاق میافتد و همین موضوع ایجاب میکند که برای پیشگیری از این بیماری، حتما از داروهایی استفاده شود که میتوانند پلاکهای خونی را کاهش دهند و از تجمع لختههای خونی در جدارههای رگهای خونی جلوگیری نمایند. از جمله معروفترین داروهای پیشگیری از سکته قلبی میتوان به داروی آسپرین و سایر داروهای ضد انعقاد خون اشاره کرد. این داروها ریسک انعقاد خون را کاهش میدهند و باعث جلوگیری از سکته قلبی خواهند شد. با این حال مصرف داروهای ضد انعقاد خون بدون توصیه پزشک نیز مفید نبوده و میتواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. از این رو حتما برای مصرف داروهای شیمیایی و گیاهی برای پیشگیری از سکته قلبی با پزشک متخصص در ارتباط باشید.
برای تشخیص سکته قلبی ابتدا باید به علائم بیمار توجه شود. پزشک ممکن است علائم این مشکل را با انجام روشهای تشخیصی زیر مورد بررسی قرار دهد.
در این روش برای تشخیص حمله قلبی یک کاتتر که یک لوله نازک و توخالی است در یک رگ خونی در کشاله ران یا مچ دست قرار داده میشود و تا قلب هدایت میشود. سپس پزشک میانسدادهای ایجاد شده در عروق خون را که اغلب با آنژیوپلاستی یا استنت برای باز کردن شریان و بازگرداندن جریان خون درمان میشوند، شناسایی کند.
بیماری عروق کرونر قلب (CHD) اولین و مهمترین دلیل سکته قلبی است. این بیماری به شرایطی گفته میشود که رگهای خونی اصلی قلب به نام شریانهای کرونری که میزان خون مورد نیاز عضله قلب را تامین میکنند، با تجمع رسوبات مواد چرب و پلاکهای خونی مسدود شوند. قبل از اینکه حمله قلبی اتفاق بیفتد، یکی از این پلاکها دچار پارگی میشود و لخته خون ایجاد خواهد شد. لخته خون ممکن است جریان خون به قلب را مسدود کند و باعث ایجاد حمله قلبی شود. اگرچه دلیل اصلی سکته قلبی، گرفتگی عروق کرونر است؛ اما ریسک فاکتورهای مختلف دیگری نیز وجود دارند که باعث افزایش خطر سکته مغزی میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سکته قلبی به دلیل اینکه خونرسانی به عضلات قلب را محدود میکند، میتواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد. در واقع آسیبی که به عضله قلب وارد میشود، به دلیل عدم خونرسانی به آن میباشد. از جمله عوارض سکته و حمله قلبی در افراد مختلف شامل موارد زیر هستند:
مدت زمان بهبودی پس از سکته قلبی وابسته به فاکتورهای مختلفی است که از جمله آنها میتوان به شدت حمله قلبی و میزان آسیبی که به عضلات قلب وارد شده است اشاره کرد. اکثر افراد میتوانند پس از سکته مغزی به سر کار بروند و کارهای روزمره را انجام دهند؛ اما یک سری محدودیتهایی نیز برای افراد در نظر گرفته میشود که از جمله آنها میتوان به عدم انجام کارهای سنگین، بلند نکردن اجسام سنگین، کاهش ریتم قلب با ورزش و … اشاره کرد. با ترکیبی از تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم، مصرف داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین شرکت در جلسات بازتوانی میتوان به راحتی به زندگی روزمره پس از حمله قلبی بازگشت. معمولا پس از حمله قلبی افراد باید مدت زمان کوتاهی را در بیمارستانها حضور داشته باشند و پس از آن به منزل میروند و مراقبتهای پزشکی را با کمک داروها و توصیههای پزشک در منزل انجام میدهند.